Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de coşkuyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Sanayi ve Ticaret Odalarının düzenlediği ödül törenine katılmak üzere Balıkesir'e geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Sanayi ve Ticaret Odalarının düzenlediği ödül törenine katılmak üzere Balıkesir’e geldi.

Balkonuk Center’da düzenlenen "Balıkesir Ekonomi Ödülleri 2015 Töreni"nde konuşan Erdoğan, partilerin tüzel kişilikler olduğunu ileri sürüp, tüzel kişiliklerin kapatılmasının tamamen yasaklanması gerektiğini açıkladı.

“2023’ten sonraki Türkiye tıpkı 2002’den sonraki Türkiye gibi bambaşka Türkiye olacak diyerek Balıkesir’lilere seslenen Erdoğan, “Soruyorsun peki senin isteğin ne arkadaş söylesene? Ne bir proje var ne bir dikili taşları var. Ama karalama deyince var. Anadolu’da güzel bir söz var ‘oturarak hızır beklenmez’ hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız.

Bu süreçte açık konuşayım, dış güçler kadar içerdeki maşaları da çıktı. Kimi zaman kapatma davalarıyla ortaya çıktılar. Kimi zaman ekonomik siyasi sosyal kriz çıkarma çabalarıyla Türkiye’yi kötü günlerine döndürmenin gayreti içine girdiler. Gezi’den 17-25 Aralık darbe teşebbüsüne kadar yaşadığımız hadiselerin gerisinde bu gayret var.” dedi. 

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birileri köşelerinde yazıyor, Sayın Gül ile ilgili, şahsımla ilgili, başbakanımızla ilgili yazıyorlar. Dertleri bunları birbirine düşürebilir miyiz? Yahu boşuna uğraşmayın, bunu yapamazsınız. Eğer üreteceğiniz bir şey varsa gelin bu yarışa girin ve yerinizi alın.”

Erdoğan. "Anonim Şirket nasıl yönetiliyorsa, Türkiye böyle yönetilmelidir”

Erdoğan, “Başkanlık sistemine karşı çıkanlara bakıyorsunuz, kendileri soğuk savaş dönemi artığı 27 Mayıs üretimi 12 Eylül darbesiyle tahkim edilmiş bir sistemle Türkiye devam etsin diyorlar. Bu sistemde ısrar etmek milletimize haksızlıktır. Benim derdim ne biliyor musunuz? Bir Anonim Şirket nasıl yönetiliyorsa Türkiye böyle yönetilmelidir. Yoksa bileklerine bağlıyorlar prangayı yürü yürüyebilirsen. ABD parlamenter demokrasiyle başlamıştı, fakat yürümedi, başkanlık sistemine geçtiler. Fransa’da öyle. Orada da aynı şekilde bakıyorsunuz ta geçmişe gittiğiniz zaman o zamanlarda, çekildikten sonra peşine düştüler, geldi ve istediği sistemi oturttu orada da yarı başkanlık sistemi çıktı. Bizler yeni Türkiye hasreti içerisindeyiz. Ve bu yeni Türkiye inanıyorum ki tabi ki bu yeni anayasala beraber olacak. Yeni anayasayla beraber de bu başkanlık sisteminin özellikle ülkemizde yerleşmesi gerekiyor. Bunun için de hedef 400 milletvekili. Bunu verdiğiniz zaman, biz size 400 vekil veriyoruz. Siz şimdi buna layık olun, yeni anayasayı yapın ve başkanlık sistemini getirin.” diye konuştu.

Parti kapatma konusuna da değinen Erdoğan, “Partiler mademki tüzel kişiliktir, gerçek kişiyle tüzel kişiliği birbirine karıştırmayalım. Hep nüktedir biliyorsunuz, tüzel kişiye ceza verilir mi ya? Ceza kime verilmesi lazım? Gerçek kişiye verilmesi lazım. Bir partinin başkanı suç işlediyse ver. Mesela şuanda iktidar partisinin yaklaşık 22 milyon seçmeni var. Siz bunu kapattığınız anda bu ne demektir 22 milyonu cezalandırıyorsunuz. Bu adalet mi? Ha tekrar yenisi kurulur ayrı mesele. Ama niçin yanlış adımı atıyorsunuz?”

Erdoğan, Balıkesir Valiliği’nde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir Valiliği`ni ziyaret etti.

Erdoğan, Balkonuk Center`da düzenlenen ``Ekonomi Ödülleri 2015 Töreni``nin ardından eşi Emine Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığına ait otobüse binerek Valiliğe doğru hareket etti. Yolda vatandaşları selamlayan Erdoğan, bir süre gar önünde kendisi için yapılan halk oyunu gösterisini izledi. Valilik önünde mehter takımının marşları eşliğinde otobüsten inen Erdoğan, Vali Mustafa Yaman ve diğer ilgililer tarafından karşılandı. Erdoğan ve eşi, üzerinde isimleri bulunan iki çam fidanını Valiliğin bahçesine dikti. Tören mangasını selamladıktan sonra Valiliğe geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan`a, eşi Emine Erdoğan`ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti.

Erdoğan, toplu açılış töreninde

Erdoğan, Balıkesir  Kuvay-i Milliye Meydanında düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Kamu ve özel sektöre ait 38 hizmetin toplu açılışını gerçekleştirdiklerini açıklayan Erdoğan, 2 milyar 645 milyon bedelli yatırımların hayırlı olmasını dileyip, eserlerin yapımında emeği geçenleri kutladı.

Erdoğan Büyükşehir Belediyesinde

Toplu açılış töreninden sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesine geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Genel Sekreter Osman Yenidoğan ve Daire Başkanları karşıladı. Büyükşehir Belediyesi girişinde Başkan Uğur’un torunları olan Eymen ve Mustafa Ermiş kardeşler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çiçek verdi. Çocukları sevip bir sohbet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlık makamına geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Balıkesir Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve eski Bakanlardan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım eşlik etti.

Makamdaki ziyareti sırasında ilçe belediye başkanlarını da kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Büyükşehir Belediyesinde onuruna verilen yemeğe katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir saati aşkın kaldığı Büyükşehir Belediyesinden sonra Kara Kuvvetleri EDOK Komutanlığını da ziyaret ettikten sonra Balıkesir’den ayrıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balıkesir ziyaretine ilçemizden AK Parti Erdek İlçe Başkanı Murat Sever ve beraberinde partililer katıldı.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı